Slide thumbnail

Steinsprutskade

Bestill time
Slide thumbnail

Steinsprutskade

Bestill time

Selv en liten steinsprutskade kan være begynnelsen på en sprekk i frontruten. Det er derfor viktig å reparere skader i frontruten så raskt som mulig, ellers kan det hende at du må bytte hele.

Mange får steinsprutskader i frontruten når de er ute og kjører. Det kan være småsteiner som spretter opp fra bilen foran deg, eller som detter ned fra bruer du kjører under. Får du en steinsprut i bilglasset, selv om det bare er en liten «rose», kan du risikere at hele ruten sprekker hvis du ikke reparerer skaden i tide. Spesielt hvis steinsprutskaden blir utsatt for skitt eller ved skiftende vær kan sprekken i frontruten utvide seg.

En liten sprekk vil ikke nødvendigvis hindre sikten så mye, men det er litt avhengig av hvor skaden oppstår. Hvis du ikke reparerer skaden i tide, kan du utsette deg selv og andre for farlige situasjoner.

steinsprutskade-cary

Må små sprekker repareres?

Når du får en steinsprutskade, anbefaler vi alltid å få skaden vurdert så fort som mulig. Bilglass kan repareres flere ganger for mindre sprekker, så sant det ikke er kommet skitt i sprekken og den ikke er større enn 3 cm. Har ruten din blitt skadet tre ganger, eller ligger steinsprutskaden tett inntil kanten, anbefaler vi uansett at du bytter frontruten.

Ha steinsprutplaster lett tilgjengelig

Steinsprutskader kan utgjøre en stor risiko både for de som sitter i bilen som er skadet og for andre bilister. For det første fordi du kan få dårligere sikt, men også fordi bilruter i dag har flere funksjoner med blant annet sensorer for nødstopp, regn og sollys. Når bilruten har fått en steinsprutskade, kan disse funksjonene bli ødelagt og skape farlige situasjoner i trafikken.

Det er derfor lurt å ha steinsprutplaster liggende i bilen. Ta på plasteret med én gang skaden er oppstått for å hindre at det kommer støv og skitt i «såret». I tillegg hindrer plasteret av sprekken/skaden utvider seg og i verste fall fører til at ruten sprekker opp.

Vi anbefaler at du får sjekket steinsprutskader så fort som mulig. I de fleste tilfeller holder det å reparere skaden, men hvis du venter for lenge kan du ende med å måtte betale for å bytte hele frontruten.

Koster det noe å reparere steinsprutskader?

Nei, hvis du har delkasko eller fullkasko gjør det ikke det. En steinsprutreparasjon dekkes da av forsikringen. Hvis du derimot venter for lenge med å sjekke skaden, kan du risikere å måtte skifte hele ruten. Da betaler du en egenandel på inntil 3000 kroner (avhengig av hvor du har bilforsikring).

Usikker på om du må bytte ut bilglasset? Sjekk vår automatiske skadevurdering.

Vi reparerer steinsprutskader

Har du fått steinsprutskade på en av bilrutene? Kontakt oss så fort som mulig og bestill time for reparasjon. Dette er det tryggeste for deg og dine medtrafikanter, samtidig som du i mange tilfeller slipper å måtte bytte frontruten.

Du trenger ikke å fylle ut noe skjema eller ta kontakt med forsikringsselskapet, alt det ordner vi for deg. Reparasjonen tar ca. en halvtime, og vi byr på kaffe og fri WiFi mens du venter. Det er også mulig å låne gratis leiebil eller el-sykkel mens bilen din er inne i et av våre verksteder.

Ikon - wifi, kaffekopp, 30 min
bestillingsskjema-steinsprutplaster-bilglass-cary

Bestill gratis steinsprutplaster

For å beskytte steinspruten mot smuss og fuktighet, kan du bestille et spesielt steinsprutplaster.

Plasteret er gratis og plasseres på steinspruten så fort skaden har skjedd. Det bidrar til å beskytte frontruten til du kan komme til et av våre verksteder for å få utbedret skaden.

    Jeg godkjenner at Cary Norway lagrer dataene mine for å kunne kontakte meg. Les mer om hvordan Cary Norway bruker din i informasjon her.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.