kalibrering däckSlide thumbnail

Kalibrering

Bestill time
kalibrering däckSlide thumbnail

Kalibrering

Bestill time

Som Nordens største bilglassaktør har vi et ansvar å ligge i forkant når det kommer til sikkerhet. Derfor er alle våre avdelinger utstyrt med kalibreringsverktøy fra verdensledende Helle Gutmann Solutions i Tyskland. Vi har også spesialutdannet personale som sørger for at kalibreringen blir gjort riktig for din bil.

Kalibrering

I moderne biler er frontruten en bærende del av konstruksjonen. Den er ofte utrustet med kameraer og sensorer som har sentrale sikkerhetsfunksjoner. Når du bytter frontrute er det derfor viktig for sikkerheten at du ikke bare får nytt glass, men også at du får riktig frontrute som er riktig montert og riktig kalibrert. Dette får du hos Cary.

kalibrering i bil

Vanlige spørsmål

Hvilke funksjoner er det som kalibreres?

Det kommer an på hva slags bil du har. Vanlige sikkerhetssystemer som sitter i bilen og som må kalibreres er for eksempel lane assist, tretthetsvarsler og autobrems.

Må alle biler kalibreres?

Nei, det varierer mellom de ulike bilmerkene. I de tilfellene der produsenten anbefaler det, utfører vi alltid en kalibrering.

Hvordan vet jeg om min bil må kalibreres?

Det er produsenten som angir om bilen må kalibreres eller ikke etter ruteskift. Spør oss hvis du er usikker.

Må bilen kalibreres ved steinsprut?

Nei, ved en vanlig steinsprutreparasjon trenger ikke bilen å kalibreres.

Hva koster en kalibrering?

Det kommer an på hvilke funksjoner som sitter i frontruten og hvilke deler som skal kalibreres. Om du har en fast egenandel for bytte av frontrute, betaler du bare den og ikke noe mer.

Hvor lang tid tar det å kalibrere?

Det kommer an på hvilke deler som skal kalibreres. De fleste kalibreringer tar mindre enn en time, men noen ganger må bilen kjøres etter kalibreringen for å se at alt fungerer som det skal. Da kan det ta litt lengre tid. Hos Cary har du fri lånebil eller elsykkel ved bytte av frontrute dersom du oppgir det som ønske når du foretar en timebestilling.