Skifte ruteSlide thumbnail

Bytte frontrute

Bestill time
Skifte ruteSlide thumbnail

Bytte frontrute

Bestill timeRing 09511

Har du fått steinsprut? Vi prøver alltid å reparere en skadet bilrute, men hvis skaden er for stor vil vi anbefale deg å bytte frontrute.

I noen tilfeller er frontruten i så dårlig stand at man verken kan eller bør reparere den av sikkerhetsmessige årsaker. Hos Cary kan du bytte frontrute på personbiler, elbiler, lastebiler, bobiler, varebiler osv. Vi har de riktige bilrutene for alle bilmerker og årsmodeller: frontruter, bakruter og sideruter.

bytte-frontrute-cary

Bør jeg bytte frontrute når den bare har små skader?

Vi gjør alltid en grundig vurdering før vi vi eventuelt anbefaler deg å bytte frontrute. Små steinsprutskader er ikke nødvendigvis så farlig, men det er viktig å reparere frontruten så fort som mulig. Et lite hakk i ruten kan fort føre til at ruten sprekker hvis man ikke fikser den i tide. Det er derfor viktig at du får en vurdering av skadeomfanget så fort som mulig.

Skadeomfang

Har ruten skader som er større enn ca. 3 cm, eller flere enn 3 steinsprut, anbefaler vi uansett å bytte frontruten. Dette gjelder også hvis skaden ligger nærmere enn 3 cm fra kanten av vinduet. Det er svært viktig å ha en rute som gir god sikt og som ikke sprekker opp. Mange bilruter har i dag også flere funksjoner med sensorer for nødstopp, regn og sollys. Når du får en steinsprutskade, kan disse funksjonene bli ødelagt og skape farlige situasjoner i trafikken.

Vi anbefaler å ta på steinsprutplaster med en gang skaden oppstår, for å hindre at ruten får større sprekker. Ha derfor alltid steinsprutplaster liggende i bilen, slik at du er forberedt når uhellet skjer. Ta litt teip rundt det skadde området, og bestill time for å vurdere skaden så fort som mulig. Hvis frontruten ikke kan repareres skifter vi den samme dag.

Hva koster det å bytte frontrute?

Dersom du har hel- eller delkasko på bilen, betaler du bare egenandelen til forsikringsselskapet, inntil 3000 kroner. Har du ikke forsikring, kan du ta kontakt med en av våre avdelinger for å få et godt pristilbud.

Kan jeg bytte frontruten selv?

Ettersom alle delene på bilen er mer sammensatt enn før, er det vanskelig å skifte frontruten selv. Bilruter blir i dag montert med spesiallim, og må skjæres ut når de skal byttes. Dette er en operasjon som man bør gjøre på et autorisert verksted for å sikre at jobben blir gjort skikkelig.

Ikon - cykel, bil

Dersom du trenger lånebil eller elsykkel tilbyr vi det gratis mens vi skifter frontruten på din bil.

Vanlige bilglass­pørsmål

 • Hvor mye koster det å bytte frontrute når man har forsikring?

  Det kommer an på hvilket forsikringsselskap og hvilken bilmodell du har. Egenandelen, og dermed kostnaden du har, varierer mellom kr 1500,– og kr 3000,–.

 • Hvor lang ventetid er det på å bytte frontrute?

  Ofte kan vi bytte ruten samme dag, dersom du ringer oss. Men avhengig av sesong kan ventetiden være mellom 1 og 5 arbeidsdager. Selve ruteskiftet gjør vi på samme dag som du leverer bilen, og du har fri tilgang på lånebil i mellomtiden.

 • Må jeg kontakte forsikringsselskapet mitt før jeg bytter ruten?

  Nei, vi ordner kontakten med forsikringsselskapet ditt. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en forenklet skademelding som du kan hente her og ta med når du leverer bilen din.

 • bytte-frontrute-steinsprutplaster-cary

  Bestill gratis steinsprutplaster

  For å beskytte steinspruten mot smuss og fuktighet, kan du bestille et spesielt steinsprutplaster.

  Plasteret er gratis og plasseres på steinspruten så fort skaden har skjedd. Det bidrar til å beskytte frontruten til du kan komme til en av våre avdelinger for å få utbedret skaden.

   Jeg godkjenner at Cary Norway lagrer dataene mine for å kunne kontakte meg. Les mer om hvordan Cary Norway bruker din i informasjon her.
   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.