skifte-bilglass-carySlide thumbnail

Bilglass

Bestill time
skifte-bilglass-carySlide thumbnail

Bilglass

Bestill time

Hos Cary kan du bytte bilglass til frontrute, bakrute og siderute med samme eller bedre kvalitet enn glasset du har fra før.

Bilglass

Steinsprutskader kan lett oppstå på bilglass, og da er det viktig å begrense skaden så fort som mulig. Med én gang ruten får steinsprut, bør du sjekke om det ble et hakk eller en skade i bilglasset.

Vi vurderer alltid om vi kan reparere skaden eller om vi må bytte hele ruten. Hvis skaden er stor, må man som regel bytte bilrute for å hindre at den sprekker opp og er til fare for deg eller dine medtrafikanter.

bilglass-cary

Vi bytter alle typer bilglass

Uansett om du trenger å bytte frontrute, siderute eller bakrute – eller å reparere steinsprutskader – kan du gjøre dette hos Cary. Vi er Nordens største aktør innen bilglass, og har mange etablerte verksteder i Norge, Sverige, Danmark og Storbritannia.

Frontruten blir slitt over tid, og vi anbefaler at den blir byttet for hver 80 000 kilometer. Dette avhenger naturligvis av bruk og kjøreforhold. Vær oppmerksom på at bilforsikringen ikke dekker en utslitt frontrute.

Med bakruten og siderutene er det litt annerledes – de er ikke like mye utsatt for slitasje og skader som frontruten. Derfor er det ingen anbefaling for å bytte bilglass på siden eller bak med mindre du har fått steinsprut eller en annen skade.

Hva gjør jeg hvis jeg får steinsprut?

Det er fort gjort å få en glasskade – enten av steinsprut eller andre hendelser. Når uhellet er ute, er det lurt å begrense skaden så mye du kan. Vi anbefaler derfor at du alltid har steinsprutplaster liggende i bilen. Plasser plasteret over skadeområdet, og bestill time hos din nærmeste bilglassforhandler.

Tar det lang tid å skifte bilglass?

Hvis skaden er mindre enn 3 cm og ligger mer enn 3 cm. ut fra kanten, vil vi reparere den i stedet for å bytte bilglass. Dette er en rask jobb som tar mellom 30-45 minutter, og du kan sitte i venterommet til jobben er ferdig. Skulle det vise seg at vi ikke kan reparere skaden likevel, skifter vi glasset samme dag.

Ved større skader og/eller flere enn 3 steinsprut må hele ruten byttes ut. Da beregner vi en dag på jobben. Du kan levere bilen på morgenen og hente den igjen samme ettermiddag.

Usikker på om du må bytte ut bilglasset? Sjekk vår automatiske skadevurdering.

Er det dyrt å bytte bilrute?

I utgangspunktet ikke. Hvis du har del- eller fullkasko, betaler du normalt bare en egenandel til forsikringsselskapet. Har du ikke kasko, kan du bytte bilrute uten egenandel. Kontakt oss hvis dette er tilfellet, så vurderer vi skaden og gir deg et pristilbud.

Bytte av bilglass gir ikke bonustap på bilforsikringen, og vi ordner alt hos forsikringsselskapet uten at du trenger å fylle ut et skjema. Hvis du har behov for bil i tiden mens vi bytter ruten, tilbyr vi gratis leiebil eller el-sykkel. Vær oppmerksom på at du må oppgi dette ved bestilling.

Er det lov å bytte bilglass selv?

Det er lov, men vær obs på at du gjør det riktig. Bildeler er mye mer sammensatt enn før, og bilruter blir i dag montert med spesiallim. De må dermed skjæres ut når man skal bytte bilglass. Dette er en operasjon som det er anbefalt å gjøre på et autorisert verksted for å sikre at jobben blir gjort skikkelig.

Ikon - wifi, kaffekopp, 30 min

Reparasjonen tar ca. en halvtime. Vi byr på kaffe og fri WiFi mens du venter.

bestillingsskjema-steinsprutplaster-bilglass-cary

Bestill gratis steinsprutplaster

For å beskytte steinspruten mot smuss og fuktighet, kan du bestille et spesielt steinsprutplaster.

Plasteret er gratis og plasseres på steinspruten så fort skaden har skjedd. Det bidrar til å beskytte frontruten til du kan komme til et av våre verksteder for å få utbedret skaden.

    Jeg godkjenner at Cary Norway lagrer dataene mine for å kunne kontakte meg. Les mer om hvordan Cary Norway bruker din i informasjon her.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.