Slide thumbnail

Sprekk i frontrute

Bestill time
OmOss-mekanikerSlide thumbnail

Sprekk i frontrute

Bestill time

Har du fått steinsprutskade eller sprekk i frontruten? Det er lurt å reparere skaden så fort som mulig for å hindre at steinsprutskaden eller sprekken blir så stor at du må skifte frontrute.

Det er fort gjort å få en steinsprutskade i frontruta. Det kan være småstein som virvler opp fra bilene foran deg på veien, eller noe som detter ned fra broer du kjører under. Dette kalles også steinsprut – en typisk skade å få på bilglasset. Selv om steinsprutskaden eller sprekken i frontruta er relativt liten, kan du risikere at den utvider seg. I verste fall kan hele frontruten sprekke opp, og da må du skifte den så fort det lar seg gjøre.

sprekk-frontrute-cary

Hvor kjapt bør jeg fikse steinsprutskade eller sprekk i frontrute?

En liten sprekk i frontruten vil ikke hindre sikten nevneverdig – med mindre den er plassert midt i synsfeltet ditt. Det du skal være obs på, er at steinsprutskaden eller sprekken kan utvide seg (spesielt ved skiftende temperaturer) og bli større. Derfor anbefaler vi alltid å ta kontakt med din nærmeste CARY-avdeling så snart du oppdager skaden i frontruten og avtale tid for å fikse den.

Gjør du dette, vil du sannsynligvis slippe unna med å reparere en mindre steinsprutskade i stedet for at du må bytte hele frontruten.

Det er også en økonomisk og miljøgevinst ved å reparere steinsprutskader i frontruten så fort de oppstår. En frontrute kan repareres flere ganger hvis den har mindre steinsprutskader, men det forutsetter at det ikke er kommet for mye skitt og møkk inn i det åpne «såret». I tillegg må skaden være mindre enn 3 cm.

Du betaler ingen ting, og det er kostnadsfritt for deg med del- eller helkasko på bilen for å reparere steinsprutskader. Ved bytte av hele frontruten må du betale en egenandel på inntil 3000 kroner.

Er det farlig å kjøre med sprekk i frontruta?

Hvilke regler gjelder når man har sprekk i frontruta? I utgangspunktet er det ikke ulovlig å kjøre med en steinsprutskade eller sprekk i frontruta, men hvis skaden er stor og hindrer sikten er det ikke lov å kjøre bilen.

Det kan være en risiko både for de som sitter i en bil med steinsprutskade eller sprekk i frontruta, men også for andre bilister å kjøre med skader i frontruten. Selv om du kanskje fremdeles har god sikt, er det andre funksjoner som kan tape seg når bilruten får en skade. Bilruter har nemlig flere funksjoner med sensorer for nødstopp, regn og sollys. Når du får en skade på bilglasset, kan disse funksjonene bli ødelagt og skape farlige situasjoner i trafikken.

Derfor anbefaler vi at man alltid har steinsprutplaster liggende i bilen som kan påføres med én gang du får en steinsprut i frontruta. Med plasteret hindrer du at det kommer støv og skitt i sprekken, samtidig som du også hindrer at den utvider seg til en sprekk.

Koster det noe å reparere sprekker?

Nei, det gjør det ikke. Hvis du har delkasko eller fullkasko, koster det deg ingenting å reparere steinsprut eller små sprekker i bilruten. Hvis du derimot venter for lenge med å sjekke skaden, kan du risikere å måtte bytte frontrute. Da betaler du en egenandel på inntil 3000 kroner (avhengig av hvor du har bilforsikring).

Usikker på om du må bytte ut bilruten? Sjekk vår automatiske skadevurdering.

Vi reparerer frontruten din

Kontakt oss i Cary så snart du har fått en steinsprut eller skade i frontruten eller en av de andre rutene. Dette er det tryggeste for deg og dine medtrafikanter, samtidig som du i mange tilfeller slipper å måtte bytte frontruten.

Du trenger ikke å fylle ut noe skjema eller ta kontakt med forsikringsselskapet – alt det ordner vi for deg. Reparasjonen tar ca. en halvtime, og vi byr på kaffe og fri WiFi mens du venter. Det er også mulig å låne gratis leiebil eller el-sykkel mens bilen din er inne.

Ikon - wifi, kaffekopp, 30 min
bestillingsskjema-steinsprutplaster-bilglass-cary

Bestill gratis steinsprutplaster

For å beskytte steinspruten mot smuss og fuktighet, kan du bestille et spesielt steinsprutplaster.

Plasteret er gratis og plasseres på steinspruten så fort skaden har skjedd. Det bidrar til å beskytte frontruten til du kan komme til et av våre verksteder for å få utbedret skaden.

    Jeg godkjenner at Cary Norway lagrer dataene mine for å kunne kontakte meg. Les mer om hvordan Cary Norway bruker din i informasjon her.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.