Hvordan hindre steinsprutskader i å utvide seg?

Steinsprut er dessverre en del av billivet – det er omtrent ikke mulig å unngå. Men det hverken å være dyrt eller komplisert å reparere steinsprut, så lenge du håndterer skaden riktig fra den oppstår. Hos Cary Bilglass fikser vi de fleste steinsprutskader på en halvtime, og byr på kaffe og wifi mens du venter. 

De aller fleste bileiere har fått steinsprut en eller annen gang. Dessverre ser vi ofte at mange lar være å reparere steinsprutskader, noe som kan utvikle seg til å bli en både dyr og farlig affære. Steinsprutskader kan utvide seg til sprekker som gir dårligere sikt og dermed utgjør en sikkerhetsfare for deg selv og dine medtrafikanter. Bilruten er en bærende del av bilens konstruksjon, og det ligger mange funksjoner (sensorer) som kan bli ødelagt eller forstyrret når ruten sprekker.

Hva koster det å reparere steinsprut?

Selve reparasjonen dekker forsikringsselskapet ditt. Du betaler bare en egenandel på inntil 3 000,– (prisen varierer fra forsikring til forsikring). Vi fikser alt for deg, og melder inn alt fra skadeomfang, reparasjon til kostnader til forsikringsselskapet.

Bærekraft er viktig for oss i Cary Bilglass, og vi forsøker alltid å reparere steinsprutskader heller enn å bytte den ut. Hvis skaden utvider seg, og ruta får sprekker må du i mange tilfeller bytte hele ruta. Dette er en dyrere og mer krevende reparasjon. Det er naturligvis mer miljøvennlig også å reparere i stedet for å bytte hele ruta. Derfor gjør vi alt vi kan for å unngå sprekker og fikse dem så fort som mulig etter at de oppstår.

Les mer om når du må bytte hele frontruta.

 

Steinsprutplaster holder skaden ren

Selv skader som har vært en stund, kan være vanskeligere å reparere, fordi det ofte samler seg støv, smuss og fukt i skaden. Derfor anbefaler vi at du har steinsprutplaster liggende i bilen, så har du det lett tilgjengelig når uhellet er ute. Sett på plasteret så fort som mulig for å beskytte skaden mot smuss og fukt.

Bestill steinsprutplaster kostnadsfritt her.

Hva gjør jeg når jeg får steinsprut?

Det er to ting du skal huske på når du får steinsprut: 

1. Sett på et steinsprutplaster så fort som mulig.

2. Book tid for steinsprutreparasjon på cary.no.

Vi sees på veien!