Skinntrekk – slik beholder du luksusfølelsen

Det er få ting i en bil som signaliserer luksus og eleganse like mye som et velstelt skinntrekk. Men skinn og lær kan også bli slitt, spesielt når det er kaldt eller kraftige temperaturforskjeller. Derfor bør du ta godt vare på skinntrekket i bilen, slik at den holder seg fin i mange år.

Mange tenker at skinn ikke blir slitt, men det stemmer ikke. Selv om lær og skinn har en naturlig slitestyrke og tåler hyppig bruk over mange år, må du ta godt vare på trekket for å opprettholde den myke, gode følelsen. Et velstelt skinntrekk gjør samtidig bilen triveligere å sitte i.

Les også våre tips til bilvask.

Hvor ofte du bør rengjøre bilsetene, avhenger av hvor ofte du bruker bilen. For de fleste holder det med en gang i året. Førerplassen er (naturlig nok) den plassen som blir mest slitt. Derfor kan det være lurt å vurdere om du skal rengjøre den en ekstra gang.

Vedlikeholdstips til skinntrekk i bilen

Det er svært viktig at du bruker riktige produkter når du skal rengjøre skinntrekk. Unngå løsemiddelbaserte produkter som oppvaskmiddel eller vanlig såpe. Her er noen vedlikeholdstips:

  1. Når du rengjør skinntrekket i bilen, kan du starte med å støvsuge setet nøye med et mykt munnstykke. Målet er å få bort alt løst smuss og støv som kan skade skinnet.
  2. Etter at du har støvsugd trekket, kan du vaske det med skinnrens eller tilsvarende produkt. Vi anbefaler at du bruker god tid når du impregnerer setene. Jobb inn middelet skikkelig med myke, sirkulære bevegelser. Bruk gjerne en børste til dette. La middelet virke noen minutter før du tørker det bort.
  3. Neste steg er å tørke av skinnrensen med en myk (tørr) klut, for eksempel en mikrofiberklut eller et utvasket håndkle. Vær nøye med å bruke en klut som ikke loer når du tørker av.
  4. Til slutt kan du smøre inn skinnbeskyttelse eller tilsvarende produkt. Stryk på et tynt lag, la det virke i henhold til instruksjonene på pakken og tørk av det som blir overflødig.

Hvis du skulle være uheldig å få en skade eller flekk på skinntrekket, kan vi berolige deg med at dette som regel kan fikses. Før du går i gang, anbefaler vi at du tester rengjøringsmiddelet på et lite område som ikke er så synlig.

Husk å jobbe med myke bevegelser – det er bedre å massere flekken enn å gnikke på den. Da kan du fort skade større deler av skinnet.

Vi sees på veien!