Felgene på bilen sitter nær bakken og blir fortere slitt enn mange andre bildeler. Særlig på vinteren nå smuss, grus og veisalt spruter rundt dekkene. Vær obs på å vaske felgene når du bytter dekk, så hindrer du smuss og støvpartikler å forårsake korrosjon. 

Det er enklest å vaske felgene når de ikke sitter på hjulene. Når du først har tatt av felgene, kan du like gjerne gi dekkene også en grudnig vask. Gjør det til en vane å vaske både felger og dekk før du legger dem bort til vinter- eller sommerlagring. Du kan samtidig kontrollere lufttrykket i dekkene, så har du alt under kontroll.

Bruk egne rengjøringsmidler

En ting det er viktig å vite, er at du ikke skal bruke såpe eller rendgjøringsmiddel når du vasker dekk og felger. Det tørker dem bare ut. Det finnes egne produkter som er laget for felg- og dekkrengjøring, og vi anbefaler at du bruker disse. Vær også forsiktig med at noen midler kan inneholde etsende kjemikalier – de kan gjøre mer skade enn de er nyttige. 

Slik går du frem for å vaske felgene:

1. Start med å spyle av dekk og felger for å fjerne så mye smuss som mulig. Har felgene mye smuss, risikerer du at de kan bli opprepet når du begynner å gni inn rengjøringsmiddelet. 

2. Påfør rengjøringsmiddel på felgene med en myk svap eller spray på med en sparyflaske. La middelet virke så lenge det står på forpakningen, og skyll ordentlig av (gjerne med høytrykksspyler.

3. Børst dekkene nøye med en spesiell dekkbørste eller kraftg oppvaskkost. OBS! Husk at du ikke skal ha på oppvaskmiddel på børsten! Sørg for å fjerne alt av grus og steiner fra hjulsporene. Vask dekkene med egnet rengjøringsmiddel for dekk og skyll godt av. 

4. Tørk dekkene og felgene med rene mikrofiberkluter.

5. Poler og voks felgene med egnede produkter. Det finnes for eksempel flere typer voks på sprayflaske som er raske og enkle i bruk. 

6. Til slutt anbefaler vi å gni dekkene inn med dekkglans.

Husk at felger og dekk blir utsatt for mye slitasje, og at de ofte er vanskelige å gå helt rene. Akkurat som når du vasker resten av bilen, anbefaler vi å gjøre dette på et skyggefullt sted (helst under tak). Vær obs på å hindre kjemikalier fra rengjøringsmidlene i å renne ned i grunnvannet. Book gjerne tid i en vaskehall, der de har gode rutiner for å oljeutskillere som gjør at miljøfarlig spillvann ikke havner i drikkevannet.

Les gjerne vår artikkel med tips til bilvasken.

Vi sees på veien!