Gode utsikter ¬– få bedre sikt med rent bilglass

Akkurat som det er en selvfølge å sjekke bilens sikkerhetsrutiner som bremser og lufttrykk i dekket, burde det være en like stor selvfølge å sjekke bilglasset. Med enkle behandlinger kan du få mye bedre sikt når du kjører i regn og mørke ¬– og samtidig skåne vindusviskerne slik at de varer lengre. 

Det norske klimaet byr på store temperatursvingninger, snø, regn og kraftig vind hvert år som kan påføre bilen mye slitasje. Også bilens ruter må tåle mye, og blir stadig utsatt for smuss, støvpartikler, insekter og isskraper. Alt dette kan påvirke sikten din når du er ute og kjører – har du ikke en ren bilrute kan du risikere at du ikke ser alt som foregår på veien. God sikt og velfungerende vindusviskere er svært viktig for trafikksikkerheten. 

Det finnes ulike praktiske midler du kan bruke for å beskytte både frontruta og de andre rutene mot smuss og støvpartikler. De bidrar også til at snø og regn preller lettere av ruten, slik at vindusviskerne ikke sliter like hardt på ruta. 

Beskyttelsesmidlene har ulik holdbarhet avhengig av merke, hvor langt du kjører, hvilke forhold du kjører i og hvor ofte du bruker vindusviskerne. Når du merker at bilglasset ikke er like godt beskyttet lengre, kan du behandle det igjen for å få tilbake den vann- og smussavvisende effekten. 

Det finnes mange ulike produkter og tjenester for bilglassbehandling, både for profesjonell bruk og hjemmebruk. Hvis du skal behandle bilglasset selv hjemme, anbefaler vi at bilen står et sted med god ventilasjon og ikke i direkte sollys. Både når du skal vaske, polere og vokse bilen – og behandle bilglasset – er det anbefalt å gjøre dette i en vaskehall eller garasje. 

Skal du vaske bilen? Her gir vi noen tips til bilvasken.

Lykke til – vi sees på veien!