ALCANTARA – ITALIENSK LUKSUS MED HISTORIE

Alcantara er et semsket syntetisk materiale som har eksistert siden 1970-tallet. Det har blitt populær som bil møbeltrekk på grunn av sin elegante finish og lette vekt. Ved å velge Alcantara i stedet for skinn kan bilen til å bli flere kg lettere, noe som går ut over både ytelse og økonomi.

Materialet Alcantara har ikke til å endret seg mye siden de ble lansert på 7-tallet av den italienske selskapet med samme navn. Stoffet produseres fortsatt i samme fabrikk i Milano. Det har skjedd endringer i fagre, form og tykkelse. Men i bunn og grunn er det samme materiale. En blanding polyuretan, polyester och mokrofiber.

I nyere tid har Alcantara blitt mer populær fordi det er elegant, praktisk, godt ventilert og veldig lett i forhold til for eksempel skinn – i tillegg er det veganskt som appellerer til flere og flere mennesker. Bortsett fra biler bruker man materialet til moteindustrien, interiørdesign, båter og i fly der vekt spiller en stor rolle.

alcantara

Historisk sett har Alcantara hovedsakelig blitt brukt i racerbiler og luksusbiler, men idag er det et vanlig alternativ i andre typer av premiumbiler også. Hvis du har en bil med Alcantara-møbeltrekk

– eller tenker på å få en, her er noen enkle tips om pleieinstruksjoner:

Slik bytte du dekk selv

• Støvsug stoffet ofte, fordi Alcantara har smell risikerer støv og skitt å sette seg fast og spire inn i stoffet.

• Fjern flekker umiddelbart. Klapp først flekken med en fuktig klut, deretter med en tørr, for å absorbere fuktigheten. Etter det, la stoffet lufttørke.

• Ikke gni. Vedvarende rubbing slites på stoffet og skader smellene.

Alcantara er et vakkert, relativt praktisk og holdbart materiale – mer motstandsdyktig enn semsket skinn og med bedre grep enn skinn. Men gi den litt kjærlighet og omsorg for å holde den frisk.

Idag finnes det flere Alcantara-lignende material. For eksempel bruker Porsche stoffet Race-Tex i deres biler – men Alcantara er originalen. Hvis noen vil ha en elegant interiør, lave vekte og en deilig følelse på bil møbeltrekk er Alcantara en fortreffelig valg.

Sees på veien!